449690.jpg

Pohja:

200g Digestive keksimurskaa

1rkl sokeria

n.70g sulatettua voita

Yhdistä. Painele irtopohjavuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperikiekolla.

Täyte:

4 liivatetta

200g maustamatonta tuorejuustoa

1dl sokeria

2tl vaniliinisokeria

4-5rkl limemehua

2 kananmunavalkuaista

2dl kuohukermaa

Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit ja limemehu. Vaahdota valkuaiset ja kerma erikseen. Sekoita huoneenlämpöinen liivateseos (4 liivatetta kylmässä vedessä, sekoitetaan pariin rkl kiehuvaa vettä) tuorejuustoseokseen. Lisää kevyesti nostellen joukkoon valkuaisvaahto ja kermavaahto. Lusikoi seos vuokaan ja tasoita pinta. Laita piirakka kelmulla peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.

Kiille:

3dl sokeroitua, laimennettua limemehua

4 liivatetta

Liota liivatteita vedessä noin 5min. Ota mehua pari rkl ja kiehauta. Sulata liivatteet kuumaan mehutilkkaan ja yhdistä seos mehuun. Jäähdytä hetki ja valele jäähtynyt mehu kakun päälle ja hyydytä taas muutama tunti.