Pohja:
200g Digestive keksimurskaa
1rkl sokeria
n.70g sulatettua voita
Yhdistä. Painele irtopohjavuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperikiekolla.
Täyte:
4 liivatetta
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
2tl vaniliinisokeria
4-5rkl limemehua
2 kananmunavalkuaista
2dl kuohukermaa
Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit ja limemehu. Vaahdota valkuaiset ja kerma erikseen. Sekoita huoneenlämpöinen liivateseos (4 liivatetta kylmässä vedessä, sekoitetaan pariin rkl kiehuvaa vettä) tuorejuustoseokseen. Lisää kevyesti nostellen joukkoon valkuaisvaahto ja kermavaahto. Lusikoi seos vuokaan ja tasoita pinta. Laita piirakka kelmulla peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
Kiille:
3dl sokeroitua, laimennettua limemehua
4 liivatetta
Liota liivatteita vedessä noin 5min. Ota mehua pari rkl ja kiehauta. Sulata liivatteet kuumaan mehutilkkaan ja yhdistä seos mehuun. Jäähdytä hetki ja valele jäähtynyt mehu kakun päälle ja hyydytä taas muutama tunti.
Kommentit