449692.jpg

Pohja:

4 munaa

2dl sokeria

1dl perunajauhoja

1dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka, levitä taikina siihen. Paista 175 asteessa noin 35 min. Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se poikittain puoliksi, kostuta mielimehullasi. Täytä (itse käytin täytteenä kaupan valmista vadelmamoussea ja pakastevadelmia). Leikkaa kakku vielä puoliksi, käännä pyöreät reunat vastakkain. Leikkaa pienet kolmiot reunoista pois, aseta ne keskelle. Koristele esim. vadelmilla ja kuorruta kermat reunoille. Itse värjäsin kermavaahdon vaaleanliilaksi elintarvikeväreillä.

 

Tämä kakku on ensimmäinen koskaan tehneeni täytekakku ja on sen näköinenkin, lisäksi kerma tuntui loppuvan kesken.. Mutta maussa ei ollut moittimista! :)