Pohja:
2 munaa
1 1/2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
1/2dl maitoa
100g margariinia sulatettuna
Kuorrutus:
75g margariinia
100g mantelilastuja
1dl sokeria
1/2dl maitoa
1rkl vehnäjauhoja
Liata irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperipala, sulje siten vuoan reuna, että leivinpaperi jää väliin. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Vaahdota munat ja sokeri, lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maitovoisulaseos kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20min.
Laita kuorrutusaineet kattilaan, sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan. Levitä kuorrutus paistetun pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa n.10min, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Oli tosi herkullinen ja pehmeä kakku. Ohje on Yhteishyvän Ruokalehdestä 3/06 napattu!
Kommentit