Tämän kakun tein vanhempieni 25vee hääpäivän kunniaksi. Kakku on kahdesta kääretortun pohjasta kasattu. Täytettä on kahdessa välissä. Kakun pinnalla olevat numerot on pursotettu sokericremellä piparkakkumuotilla otetulla kääretorttupohjan päälle. Sokericremellä pursotin ekaa kertaa, mutta harjoitus tekee mestarin :)

698641.jpg

Pohja (1kpl)

4 munaa

1,5dl sokeria

1,5dl perunajauhoja

2tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä seokset. Kaada pellille ja paista 225 asteessa noin 7 min. Kumoa valmis pohja toiselle, sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.

Leikkaa haluamasi kokoiset palat pohjista. Kostuta alin pohja mehulla kevyesti. Lisää täyte (1dl kermaa vaahdoksi vatkattuna ja rahkapurkki+ 4tl vaniliinisokeria+2rkl sokeria). Laita toinen pohja päälle. Kostuta. Lisää täyte (kaupan valmis vadelmamousse), lisää viimeinen pala päälle, kostuta kevyesti. Koristele.

Sokericreme:

250 g suolatonta voita

1 prk (500g) tomusokeria

2 rkl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

elintarvikevärejä

Vatkaa pehmeää voita niin, että siitä tulee vaaleaa. Lisää puolet siivilöidystä tomusokerista ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito, vaniljasokeri ja loppu siivilöity tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Värjää haluamallasi väreillä.

Reunat pursotin kermavaahdolla miten sattuu, mutta eihän se makuun vaikuta :)

 
698672.jpg
 
Päällä oleva marsipaanikoriste on siskoni tekemä. Löydät sen myös täältä.