Koskaan en ole edes tavallista simaa tehnyt, mutta nyt sain sedän vaimolta suuren nipun raparperejä ja heti iski halu kokeilla tätä juomaa (perinteinen vappusima on niiin hyvää!).

Edit: Kuva lisätty!

725624.jpg

4 litraa vettä

1,3 l viipaloituja raparperipaloja

500g fariinisokeria

1/2 dl sitruunamehua

n. 1/4 tl tuorehiivaa

Kuumenna puolet vedestä ja lisää raparperit. Keitä miedolla lämmöllä 20min. Kaada raparperimehu siivilän läpi isoon astiaan fariinisokerin pääkke. Sekoita kunnes sokeri on sulanut. Lisää loput vedestä ja sitruunamehu. Kun seos on kädenlämpöinen, lisää hiiva. Anna siman käydä huoneenlämmössä peitettynä seuraavaan päivään. Pane puhtaisiin pulloihin 1tl sokeria (ja muutama rusina; rusinat turpoavat ja nousevat pinnalle kun sima on valmista) ja kaada sima päälle. Sulje pullot ja säilytä kylmässä. Sima on valmista noin viikossa.