Tyttö on tänään (25.7.07) puoli vuotta, joten piti sen kunniaksi näpertää kakku.

767350.jpg

Pohja:

4 munaa

saman verran sokeria

-"- jauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sihtaa jauhot joukkoon ja sekoita varovasti. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 35min. Jäähdytä kakkua hetki, kumoa.

Täyteenä oli Marien blogista tuttu suklaaganache ja vadelmia.

Suklaaganache:

1,2dl kermaa

250g suklaata

Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää suklaapalat ja sekoita, kunnes ne ovat sulaneet. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Vatkaa n.1dl kermaa vaahdoksi. Vaahdota suklaaganache. Yhdistä suklaa ja kerma. Sekoita.

Leikkaa kakkupohja 3 osaan, kostuta osat vadelmamehulla. Levitä suklaaganche ja vadelmat pohjan päälle. Laita keskiosa paikalle (kostuta). Täytä. Laita kostutettu kansiosa päälle.

Vaahtokarkkifondaatti (MMF)

400g vaahtokarkkeja

reilu 1pkt tomusokeria

1 1/2 rkl vettä

Voitele mikronkestävä kulho öljyllä. Lisää vaahtokarkit ja vesi. Kuumenna 30 sek. kerralla, sekoita. Kuumenna kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Sihtaa 2/3 tomusokerista kulhoon, tee keskelle kuoppa johon kaadat vaahtokarkit. Vaivaa taikina sileäksi, sihtaa tomusokeria vähän kerralla joukkoon. Sekoita kunnes taikina irtoo käsistä ja kulhosta. Kääri kaksinkertaiseen kelmuun ja anna seisoa yön yli (estää taikinaa kutistumasta..) Säilytä huoneenlämmössä.

Kakun pinnan voitelin pullasutia apua käyttäen hilloseoksella (2rkl hilloa+2rkl vettä)-> kuumenna mikrossa kiehuvaksi.

Kauli MMF noin 3mm paksuiseksi, asettele se kakun päälle, anna laskeutua ja painele kiinni. Leikkaa ylimääräinen esim. pizzaleikkurilla pois.

767352.jpg

Tuli aika hauskanmakuinen kakku, vadelma on aika voimakasmakuinen, joten se ei kuorrutteen makua paljoa läpi päästäny. Mutta suosittelen rohkeasti kokeilemaan kuorrutteen tekoa :)