Pohja:

250g vehnäjauhoa

2rkl kaakaojauhetta

140g margariinia

2rkl sokeria

1-3rkl kylmää vettä

Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi margariini joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri ja kylmää vettä kunnes taika on pehmeää. Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15min. jääkaappiin. Kauli tai painele taikina irtopohjavuokaan (pohjalle ja reunoille). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi esim. herneitä tai raakoja makaroneja.Paista 190 asteisessa uunissa vartin. Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 min.

Täyte:

175g margariinia

250g sokeria

4 kananmunaa

4rkl kaakaojauhetta

150g tummaa suklaata

3dl kevytkermaa

Vaahdota voi ja sokeri ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe. Sulata suklaa ja vatkaa kerman kanssa seoksen joukkoon. Vähennä uunilämpö 160 asteeseen. Kaada täyte taikinapohjalle ja paista 45min tai kunnes täyte kiinteytyy. Anna tortun jäähtyä kunnolla.

Koristeluun:

kermavaahtoa

suklaarouhetta/lastuja

Levitä kermavaahto tortun pinnalle ja rouhi suklaata sen pinnalle.

 

Ohje Ruokasuosikit: Jälkiruoka- kirjasta. Oli tosi hyvää ja makeaa.