Pohja:
250g vehnäjauhoa
2rkl kaakaojauhetta
140g margariinia
2rkl sokeria
1-3rkl kylmää vettä
Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi margariini joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri ja kylmää vettä kunnes taika on pehmeää. Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15min. jääkaappiin. Kauli tai painele taikina irtopohjavuokaan (pohjalle ja reunoille). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi esim. herneitä tai raakoja makaroneja.Paista 190 asteisessa uunissa vartin. Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 min.
Täyte:
175g margariinia
250g sokeria
4 kananmunaa
4rkl kaakaojauhetta
150g tummaa suklaata
3dl kevytkermaa
Vaahdota voi ja sokeri ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe. Sulata suklaa ja vatkaa kerman kanssa seoksen joukkoon. Vähennä uunilämpö 160 asteeseen. Kaada täyte taikinapohjalle ja paista 45min tai kunnes täyte kiinteytyy. Anna tortun jäähtyä kunnolla.
Koristeluun:
kermavaahtoa
suklaarouhetta/lastuja
Levitä kermavaahto tortun pinnalle ja rouhi suklaata sen pinnalle.
Ohje Ruokasuosikit: Jälkiruoka- kirjasta. Oli tosi hyvää ja makeaa.
Kommentit