662867.jpg

4dl vettä

4dl puuroriisiä

15dl maitoa

Kiehauta vesi ja puuroriisi. Lisää maito. Hauduta tunnin verran. Mausta 2tl suolalla. Jäähdytä puuro.

4dl kylmää vettä

2tl suolaa

4dl vehnäjauhoja

6dl ruisjauhoja

2rkl öljyä

Sekoita vesi, suola ja jauhot puuhaarukalla. Vaivaa lopuksi hetki käsin, lisää öljy. Jaa taikina kahteen osaan, muotoile tangoksi. Jaa tanko 20 osaan. Muotoile paloista sileät pallot, laita leivinliinan alle suojaan, etteivät kovetu. Kauli piirakkapulikalla letuiksi, pinoa päällekkäin leivinliinan alle. Laita väleihin ruisjauhoja, estävät lettuja tarttumasta toisiinsa. Laita reilu rkl puuroa keskelle lettua, taivuta reunat päälle, rypytä etusormella ja peukalolla. Ripottele pellille hiukan vehnäjauhoja ja lado piirakat vieriviereen. Paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 20-25min, kunnes ovat kypsiä.

Kiehauta kattilassa 2dl vettä ja 100 g margariinia. Upota vastapaistetut piirakat siinä (käytä apuna esim. reikäkauhaa) ja lado leivinpaperin päälle. Laita toinen leivinpaperi ja leivinliina valmiiden piirakoiden päälle, anne pehmetä.

662868.jpg

Herkuttele esim. munavoin kanssa.