4dl vettä
4dl puuroriisiä
15dl maitoa
Kiehauta vesi ja puuroriisi. Lisää maito. Hauduta tunnin verran. Mausta 2tl suolalla. Jäähdytä puuro.
4dl kylmää vettä
2tl suolaa
4dl vehnäjauhoja
6dl ruisjauhoja
2rkl öljyä
Sekoita vesi, suola ja jauhot puuhaarukalla. Vaivaa lopuksi hetki käsin, lisää öljy. Jaa taikina kahteen osaan, muotoile tangoksi. Jaa tanko 20 osaan. Muotoile paloista sileät pallot, laita leivinliinan alle suojaan, etteivät kovetu. Kauli piirakkapulikalla letuiksi, pinoa päällekkäin leivinliinan alle. Laita väleihin ruisjauhoja, estävät lettuja tarttumasta toisiinsa. Laita reilu rkl puuroa keskelle lettua, taivuta reunat päälle, rypytä etusormella ja peukalolla. Ripottele pellille hiukan vehnäjauhoja ja lado piirakat vieriviereen. Paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 20-25min, kunnes ovat kypsiä.
Kiehauta kattilassa 2dl vettä ja 100 g margariinia. Upota vastapaistetut piirakat siinä (käytä apuna esim. reikäkauhaa) ja lado leivinpaperin päälle. Laita toinen leivinpaperi ja leivinliina valmiiden piirakoiden päälle, anne pehmetä.
Herkuttele esim. munavoin kanssa.
Kommentit