870479.jpg

Pohja:

4 munaa

2dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

1dl perunajauhoja

1tl vaniliinisokeria

1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeria vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos varovasti käännellen munasokerivaahdon joukkoon. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 min. uunin alimmalla tasolla. Anna kakun jäähtyä hetki. Kumoa.

Täyte:

5dl mustikoita

1prk rahkaa

1dl sokeria

Sekoita ainekset keskenään.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja mehulla. Laita 1prk mangososetta (esim. Piltin) pohjan päälle, lisää puolet rahkaseoksesta. Nosta keskiosa pohjasta päälle. Kostuta, täytä. Nosta kostutettu kansi päälle.

Pinnalle:

mustikoita

kermavaahtoa

Nostele mustikoita pinnalle haluamasi määrä. Pursota kerma haluamallasi tavalla.